Friday, September 27, 2013

Steven Hunters - Soft Target

Jag ser otäcka samband mellan händelserna i Nairobi och Steven Hunters bok Soft Target. Dels så handlar boken om en tezzor attack i en galleria, men mycket av förberedelserna stämmer också, tex att idioterna hyrde in sig i gallerian för att få bra tillgång till lokalerna.  Har inte läst klart, får se om det är mer samband.


DN rapporterar att procentandelen amerikaner som sagt upp sitt medborgarskap har ökat från 0% förra året till 0% i år (avrundat till hela procent)

Troligtvis är det väl mångmiljonärer som befinner sig utomlands.

Monday, September 23, 2013

Framförhållning


Verkar som om Mexiko har missförstått kvartalskapitalismen och gett ut statsobligationer som löper över 100 år.  Ett år senare så leasar Kina tre miljoner hektar land i Ukraina eller 5% av Ukrainas land vilket är  9% av den brukbara åkerarealen i 50 år. Denna areal är ungefär samma storlek som Belgien:



(länk 2)

Samtidigt så sover Europerna sött... inga problem med gasleveranserna i vinter?

Windspire


Windspire ger ifrån sig livstecken igen, intressant. Jag undrade om de dött. Om du inte vet vad Windspire se nedan:


Det intressanta med dessa är att de är väldigt tysta och med fördel kan monteras nära där energin skall användas, eftersom de är väldigt tysta så kan man ju tex montera dessa på de flesta flerbostadshus. Med dagens energipriser är det nog svårt att få till en snabb breakeven, men en fördel är att de är väldigt lätta att installera. Se mätningsprotokoll